1. entelektüel üretkenliği sebebiyle, takipçi sayısı çok büyük miktarlarda olmamasına rağmen büyük dinler tarafından en büyük tehditlerden biri olarak kabul edilen felsefi akım. tek başına bu bile iyi bir düşünsel altyapının ve sağlam temellere oturtulmuş eleştirilerin ne kadar güçlü olabileceğinin kanıtıdır.

    ancak bu özelliği, bütün takipçilerinin eşit derecede akılcı ve mantıklı olmasını garantilemez. özellikle facebook'taki yerli ateizm gruplarının içeriklerine bakıldığında bunu görmek mümkün. pek çok şey gibi ateizm de bir trend olarak belirlenmiş ve zeki olmanın göstergesi gibi kabul edilmiş, başkalarını aşağılamak ve onlara hakareti meşru kılmak amacıyla bir kimlik gibi kullanılır olmuş. pek çok genç ateistin(ya da atheist wannabe mi demeliydim) kulaktan dolma bilgiler yerine bolca okuması ve bu felsefi akımın temellerini anlaması gerekmekte. ama ne hikmetse kendilerine bu tavsiyeyi verip argümanlarını yanlış kurduklarını söylediğiniz zaman, yılların militan ateisti bile olsanız dinci damgası yiyebilirsiniz.

    ezcümle, tıpkı birçok şey gibi (anarşizm, komünizm vb) içi boşaltılıp kuru bir trend haline gelmekte olan güzide bir felsefi akımdır.